Kasteel Kanonnensteijn

Bevlogen uitgeverij van kleine boekjes. Ideeënbedenkers. Van concrete concepten. Toekomstmuziek. Of vage plannen, zelfs.  Tekstpiloot Robert Jan Schinkel, Illustrator Peter van de Wiel en Designer Patrick Nijhuis bedenken projecten en maken soms kleurrijke boekjes. Geïnspireerd door helden, spoken, monsters & avonturen. Of andere inspirerende zaken, natuurlijk. We hebben hobbyprojecten gerealiseerd zoals Baron Dragonder, De K(r)oning te Rijk, Kleine Melchior en AuTIMatisch. Gewoon omdat we het leuk vinden.

Baron Dragonder

Kanonnensteijn is het kasteel van Baron Dragonder: de adellijke
avonturenbaron! Tijdens zijn vele reizen heeft hij vaak onverwachte,
inspirerende ontmoetingen. Hij vindt rare machines uit of bevecht
spoken en monsters. Maar altijd met een -in deze wereld broodnodige-
dosis positiviteit én een vleugje adellijke wijsheid.

Ontstaan op Twitter

Baron Dragonder is ontstaan op twitter en is daar een tijd lang een gewaardeerde gast geweest. Zelfs zó gewaardeerd dat hij maar liefst drie keer is genomineerd voor ‘Twitteraar van het Jaar’. Zijn positiviteit werkte vaak aanstekelijk en zorgde voor mooie interactie en inspiratie. Het devies van de baron: Huldeblijk & Hoogachting!

Voormalig ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp

In 2012 verscheen het ‘Kleine Boekje der Grote (TW)Avonturen’, een
uniek boekje met korte avonturen van Baron Dragonder. Voor grote én
kleine mensen. Het ontstond helemaal op twitter: taal- en talrijke tweeps
zorgden voor inspiratie en verschillende illustratoren maakten er
kleurrijke tekeningen bij. De opbrengst van het boekje ging naar
Nationaal Fonds Kinderhulp, waar de Baron een aantal jaren ambassadeur is geweest.

De K(r)oning te Rijk

Tekstpiloot schreef het sprookjesboekje De K(r)oning te Rijk dat in 2014 verscheen in een oplage van 1000 exemplaren. Hij bedacht het ‘Sprookje van de Verborgen Kroon’ ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk én de oudste Oranjevereniging van Nederland.

Geschiedenis in beeld

Robert Jan Schinkel was door de onderwijscommissie gevraagd een concept te bedenken om het ontstaan van het koninkrijk op een speelse en leuke manier helder te maken voor leerlingen van basisscholen. De illustraties voor De K(r)oning te Rijk zijn gemaakt door tekenaar Peter van de Wiel. Het boekje werd ontworpen door designer Patrick Nijhuis.

Het sprookje

Hoe is het Koninkrijk eigenlijk ontstaan? Het ‘Sprookje van de Verborgen Kroon’ verhaalt op sprookjesachtige wijze van de gebeurtenissen die hebben geleid tot het ontstaan van het koninkrijk. En voegt daar een beetje ‘magie’ aan toe! Want welke verrassende rol speelden de slimme kinderen daarbij?

 

Kleine Melchior

Kleine Melchior is bang voor spoken, maar volgens Mamabarones
bestaan die helemaal niet. Om dat zeker te weten gaat de kleine
avonturier dapper op spokenjacht. Dan komt hij tóch wel heel enge
spoken en monsters tegen… Of toch niet? Wie is er nou eigenlijk het
bangst?

Internationale illustratiecompetitie

Het concept voor het eerste Kleine Melchior-boekje, met prachtige illustraties van Peter van de Wiel, werd in België ingeschreven voor een internationale wedstrijd van kinderboekenillustraties. Het boekje ligt op de plank om te worden uitgegeven.

auTIMatisch

Mensen met Asperger, één van de vormen van autisme, zijn helemaal niet ‘vreemd’. Ze beleven de wereld gewoon nét even anders. En hebben daardoor unieke eigenschappen. Ook TIM is zo’n ‘Superheld met Asperger’. Met zijn avonturen en unieke kijk op dingen maakt hij op een speelse manier duidelijk wat het in de praktijk betekent als je Asperger hebt. De Facebookpagina
verzamelde in korte tijd duizenden volgers.

Steven Koffie

Voor The Leadership Factory, opleidingsinstituut voor leiderschap, NLP, opstellingen, opleidingen en workshops voor persoonlijke en professionele groei bedacht Tekstpiloot het personage ‘Steven Koffie – Directeur Operationele Operatiën van de afdeling Schoeisel & Onderbeenbedekking van een grote beursgenoteerde productieonderneming met veel personeel.’ Uiteraard met een knipoog naar ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey. De cartoonfiguur figureerde in een aantal columns om verschillende aspecten van persoonlijke ontwikkeling in management te symboliseren.