De K(r)oning te Rijk

Het Sprookje van de Verborgen Kroon

Tekstpiloot schreef het sprookjesboekje De K(r)oning te Rijk dat in 2014 verscheen. Hij bedacht het ‘Sprookje van de Verborgen Kroon’ ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk én de oudste Oranjevereniging van Nederland.

Client: Uitgeverij Kenonnensteijn
Date: April 2014
Services: Copy & Concept

De K(r)oning te Rijk

Tekstpiloot schreef het sprookjesboekje De K(r)oning te Rijk dat in 2014 verscheen in een oplage van 1000 exemplaren. Hij bedacht het ‘Sprookje van de Verborgen Kroon’ ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk én de oudste Oranjevereniging van Nederland.

Geschiedenis in beeld

Robert Jan Schinkel was door de onderwijscommissie gevraagd een concept te bedenken om het ontstaan van het koninkrijk op een speelse en leuke manier helder te maken voor leerlingen van basisscholen. De illustraties voor De K(r)oning te Rijk zijn gemaakt door tekenaar Peter van de Wiel. Het boekje werd ontworpen door designer Patrick Nijhuis.

Het sprookje

Hoe is het Koninkrijk eigenlijk ontstaan? Het ‘Sprookje van de Verborgen Kroon’ verhaalt op sprookjesachtige wijze van de gebeurtenissen die hebben geleid tot het ontstaan van het koninkrijk. En voegt daar een beetje ‘magie’ aan toe! Want welke verrassende rol speelden de slimme kinderen daarbij?

Leave a Reply

Your email address will not be published.